Известие

Collapse
No announcement yet.

Полиуретан - Предназначение ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Полиуретан - Предназначение ???

Здравейте колеги, скоро ще сменям задни тампони, и се поинтересувах за вариантите - стандартни или полиуретанови. Преди основната част, искам да кажа, че познавам лично, единия колега от Стара Загора, занимаващ се с тези тампони, в добри отношения сме, и съм му изключително благодарен за многобройните съвети, по различни въпроси. Та на въпроса - консултирах се с няколко познати, доказани в професията си, (някой от тях практикуват самостоятелно, други имат сервизи, но са не само собственици, а и активно участват в ремонта на автомобили, единият е конструктор за Купа Шел, която се проведе в Германия, тази година). Мнението им, относно полиуретановите тампони, беше, че те се използват само и единствено, за автомобили, предназначени основно за дрифт, поради факта, че въпросните тампони са твърди, и повишават устойчивостта на автомобила неколкократно. В останалите случаи, употребата им води до твърдо возене и евентуално, по бързо износване на някой елементи по ходовата част. Споделете мнението си, не ангажирам никого с моето мнение или мнението на моите познати.
    Last edited by vnimavai; d.m.y г., 13:59.
    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

За возенето, едва ли ще се усети голяма разлика във возията от едни тампони!!
    Слагал съм сякви части от магазини, уж хубави, с голямо качество, истински части! 6-8к км и са за боклука.
    Една година вече съм с полиуретанови тампони на горни носачи, и преди 10 дена ги смъкнахме, и си бяха екстра, дори смазката си беше още там...Нямам скърцане засега, нито лопане, това е важно за мен. Возията ти става сиго по твърда, не не мисля че ти ще го усетиш това.
    Като смъкнахме горните носачи вс останало по ходовата част си беше ок. Имайки впредвид състоянието на пътищата смятам, че ние сме си един вид на писта тук, с яко натоварване, по-голямо от нормалното. Аз не бих си сложил обикновен носач повече, просто ми писна да сменям. За мен това е решението!
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:23.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

И аз много съм навит на въпросните тампони, даже скоро мислех да звъня на Милен, да ми ги пуска по Еконт, но все пак и мнението на приятелчетата ми повлия, та затова пуснах и темата, винаги се консултирам и с колегите от форума. Отпред, смених тампони на долни носачи и на стабилизиращи щанги, преди около 2 години, или 40 000 км, и още няма проблем, а сложих съвсем обикновени, скърцането го има при температури под нулата, но това не ме притеснява и не е критерий за мен.

Comment

Возията на колата дали идва от тампоните или от амортисьори и пружини
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ами според мен идва от всичко, някой неща влияят повече, други по-малко, но както каза колегата - може би няма да се усети разликата. По - важно, според мен е отражението върху окачването, ако има отражение, а и в крайна сметка, ако наистина, въпросните тампони са предназначени, най-вече за дрифт-автомобили, и съществуват, качествени такива за ежедневни автомобили....все пак благодаря за мненията, надявам се на още, всяко е полезно.

Comment

Не съм спец, но имах спортно окачване и мога да ти кажа, че амортисьорите и пружините са най-големият фактор за това как вози колата. След това си сложих обикновенно окачване и нещата си станаха нормални.

Сега за тези тампони, от една седмица карам с такива на стабилизиращата щанга и за сега ми харесва, мисля и на носачите да сложа такива и дано издържат повече от 20 000км, не виждам и усещам разлика.
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

Working...
            X